Attributter, genstande, som guder, mytiske helte, hellige personer m.fl. afbildes sammen med. Guderne er genkendelige gennem deres herskende egenskaber, der ofte får udtryk gennem faste genstande, der er knyttet til dem. Odins visdom synliggøres ved hans ravne Hugin og Munin. Thors styrke ses i hans hammer Mjølner. Frejas skønhed og frugtbarhed vises ved smykket Brisingamen, mens Frejs frugtbarhed potenseres af hans fallos, stor som et støtteben. Heimdals karakter af vogterguddom symboliseres gennem hans Gjallarhorn. Iduns evige ungdom visualiseres af hendes guldæbler osv.

På en måde er hele det mytologiske kosmos også fuldt af attributter, fx er verdenstræet Yggdrasil et helt udstyrsstykke, og Valhal forsynes af det evigt gendannede svin Særimner og strømme af mytologisk mjød. Guld er grundgenstanden, som sikrer rigdom og fred, men er også anledning til alskens konflikt. I rituel sammenhæng har der også været faste hellige genstande, fx i vølvens udstyr under sejd.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig