Fostbrødresaga, islændingesaga, der foregår på Olav den Helliges tid, dvs. i 1000-tallets begyndelse. I centrum er to mænd fra Isafjord i Island, Thorgeir og Thormod, der som unge blev venner, "for de lignede hinanden i sind. Tidligt anede de, hvad der senere skulle gå i opfyldelse, at de skulle dø for våben, for de var fast besluttede på aldrig at give efter for nogen. Derfor sluttede de en fast aftale om, at den af dem, der levede længst, skulle hævne den anden. Selvom de af navn var kristne mennesker, så var kristendommen nemlig på den tid ung, og en hel del blev gjort forkert, fordi mange gnister af den hedenske vantro stadig levede i mange menneskers vaner". Derefter foretager de græstørvsriten, se fostbroderskab og gå under jordens smykke.

Således står der i begyndelsen af fortællingen. På denne måde kender man allerede handlingens grundforløb og forfatterens (fra 1200-tallet) kristne grundholdning.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig